Ecuador förtydligar angående åklagarens frågor till Julian Assange

0
744
views

Efter att DN tidigare idag gick ut med nyheten att Ecuador kräver att få förhandsgranska samtliga frågor som åklagaren vill ställa till Julian Assange har Ecuadors ambassadör i Sverige känt sig nödgad att komma med ett officiellt förtydligande av landets ståndpunkt:

”Jag beklagar att det i Sverige uppfattats som att vi från Ecuadors sida vill förhandsgranska frågorna som kommer att ställas till Julian Assange av svensk åklagare på Ecuadors Ambassad i London. Så är givetvis inte fallet. Det vi från Ecuadors sida vill är att vi får möjlighet att förhandsgranska ALLA frågor som svenska åklagare vill ställa till misstänkta personer. I Sverige, såväl som utomlands.”

Aristofanes har sökt Morgan Johansson för en kommentar.

Comments

comments

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here