Socialdemokratin anklagas för att vara socialdemokrater

0
768
views

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg har städat bokhyllan hemmavid och fått ihop en krönika om socialdemokratin. Något förvånande upprörs hon över det faktum att socialdemokraterna genom historien valt att inte stödja militant kommunism. Ja alltså, det är inte förvånande att Åsa Linderborg blir upprörd, då hon har en historia av att uttrycka sin beundran för just militant kommunism. Som doktor inom socialdemokratisk historia kan det dock svårligen komma som en fullständig överraskning för henne att socialdemokratins företrädare historiskt sett varit just socialdemokrater – och inte militanta kommunister. Det ligger liksom i sakens natur.

Comments

comments

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here