Ligger Kreml bakom drevet mot Annelie Nordström?

Foto: A.Savin / Wikimedia Commons
Foto: A.Savin / Wikimedia Commons

Efter stormarna kring porrshower, spritfester och bjudresor duggat tätt på sistone, vilket försvagat fackförbundet Kommunals ställning bland gemene man i allmänhet – och medlemmarna ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter stormarna kring porrshower, spritfester och bjudresor duggat tätt på sistone, vilket försvagat fackförbundet Kommunals ställning bland gemene man i allmänhet – och medlemmarna i synnerhet – har det lyfts fram teorier om att borttvingandet av Annelie Nordström skulle vara resultatet av en Kremlsignerad psyops.
Som belägg för teorins vederhäftighet har lagts fram att det skulle vara en rysk hämnd för det faktum att Metropol Palais, i enlighet med sitt franska tema på menyn, vägrat saluföra såväl Stolichnaya, som Blini och Borscht, vilket retat gallfeber på Kremls höga herrar. Annelie Nordström sägs inte ha haft en chans.

Experterna tiger

Från ledande experter inom ämnet, som frilansskribenten Isobel Hadley-Kamptz, DN:s Peter Wolodarski och Sydsvenska Dagbladets Andreas Ekström, har det hittills inte kommit vare sig bekräftelse eller dementi om att det s.k. “Putinspåret” skulle stämma, varför det ännu inte går att vare sig avskriva eller bekräfta teorin rörande huruvida Annelie Nordström tvingades bort av Kreml. Annelie Nordström själv har inte gått att nås för en kommentar, då Kommunals presschef låter hälsa att mobiltelefonmottagningen på Marholmen är begränsad. Framförallt efter det att Annelie Nordström och Anders Bergström rivit ner öns mobilmast på den årliga kräftskivan i september förra året.

Aristofanes redaktion kommer att följa den löpande utvecklingen rörande det s.k. “Putinspåret” noggrant framöver och inväntar fortfarande kommentarer från ovan nämnda experter. Hittills har dock de meddelanden vi lämnat via växeln på DN och Sydsvenskan förblivit obesvarade – och vi blev inte riktigt kloka på meddelandet på Hadley-Kamptz mobilsvar – varför vi börjat undra exakt hur långt den ryska underrättelsetjänstens arm egentligen sträcker sig.

Annons
Annons