Nyttiga idioter – vi har hela listan…

Foto: Frankie Fouganthin, Frankie Fouganthin, Mattias Blomgren, Frankie Fouganthin, Oscar Wettersten, Wikimedia Commons
Pierre Schori, Jason Diakité, Susanne Osten, Maria-Pia Boëthius och Gudrun Schyman. Foto: Frankie Fouganthin, Frankie Fouganthin, Mattias Blomgren, Frankie Fouganthin, Oscar Wettersten, Wikimedia Commons

Tack vare ETC, ni vet den där tidningen som har som affärsidé att maximera presstödsutbetalningar och leka entreprenörer med skattepengar, så får Aristofanes nu tillgång till ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Tack vare ETC, ni vet den där tidningen som har som affärsidé att maximera presstödsutbetalningar och leka entreprenörer med skattepengar, så får Aristofanes nu tillgång till en så gott som komplett lista på nyttiga idioter och kontraidikatorer.

Carina Ohlsson, America Vera-Zavala, Lo Kauppi, Jason Diakité, Malin Björk, Alex Haridi, Gudrun Schyman, Suzanne Osten, Hans Linde, Lotta Lundgren, Claes Borgström, Pierre Schori, Roland Paulsen, Stefan Sundström, Maria-Pia Boëthius, Lisa Langseth, Nina Björk, Karolina Ramqvist, Kajsa Grytt, Göran Greider, Somar al Naher och ett antal tusen andra svenskar har skrivit på uppropet som ETC dragit igång för en sk feministisk utrikespolitik till stöd för Margot Wallström.

Något fantastiskt har hänt. Sverige har sagt upp avtalet med Saudiarabien. Vi börjar se en utrikespolitik som skaffar sig ryggrad. Men vi kan inte ta den för given. Regeringen pressas nu från flera håll, och det gäller i synnerhet Margot Wallström.

Denna lista ska sedan lämnas till både regeringen och oppositionen, och blir därigenom offentlig handling. En lista på alla de som förespråkar meningslös plakatpolitik och diplomatisk klumpighet framför en utrikespolitik som baseras på verklighet och realpolitik. Man skulle kunna se det som en lista över “kontraindikatorer”. En lista över nyttiga idioter som inte vet vad de pratar om beträffande utrikes- och säkerhetspoltik. Som hellre ser att vi skriker högljutt än att åstadkommer resultat som leder till en bättre värld.

Annons
Annons