Ecuador förtydligar angående åklagarens frågor till Julian Assange

Efter att DN tidigare idag gick ut med nyheten att Ecuador kräver att få förhandsgranska samtliga frågor som åklagaren vill ställa till Julian Assange ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter att DN tidigare idag gick ut med nyheten att Ecuador kräver att få förhandsgranska samtliga frågor som åklagaren vill ställa till Julian Assange har Ecuadors ambassadör i Sverige känt sig nödgad att komma med ett officiellt förtydligande av landets ståndpunkt:

”Jag beklagar att det i Sverige uppfattats som att vi från Ecuadors sida vill förhandsgranska frågorna som kommer att ställas till Julian Assange av svensk åklagare på Ecuadors Ambassad i London. Så är givetvis inte fallet. Det vi från Ecuadors sida vill är att vi får möjlighet att förhandsgranska ALLA frågor som svenska åklagare vill ställa till misstänkta personer. I Sverige, såväl som utomlands.”

Aristofanes har sökt Morgan Johansson för en kommentar.

Annons
Annons