Tjock-Steffe byter namn – trött på att förknippas med Statsministern

I samband med att den Ferrari han kraschade i 300 blås auktioneras ut efter en fullständig renovering, passar ”Tjock-Steffe” Eriksson på att bryta med ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

I samband med att den Ferrari han kraschade i 300 blås auktioneras ut efter en fullständig renovering, passar ”Tjock-Steffe” Eriksson på att bryta med sitt förflutna genom att byta namn.

Enligt Tjock-Steffe själv agerar han på en tanke som vuxit sig allt starkare sedan mitten av September 2014, då folk började missta honom för Stefan Löfven.

”Det var pinsamt. Jag menar, jag är van vid okvädningsord – herregud, jag har blivit kallad tjock i riksmedia i drygt 20 år – men droppen som fick bägaren att rinna över vad när folk började fråga mig hur det gick med de utlovade traineejobben och hur i hela fridens namn jag kunde plocka med Miljöpartiet i regeringen.

Till slut höll det inte längre, utan jag skickade in an ansökan till PRV om namnbyte och igår fick jag besked från dem om att det gått igenom. Ni kan inte ana hur lättad jag är över det.”

“Skall jag nu ha något tillnamn kan ni kalla mig för ”Björnes Magasin” Eriksson; efter Kumlabunkern.”

Så, vad skall vi inom media kalla honom framöver?

”Ja, om ni nu måste kalla mig för någonting så är mitt nya namn Björn.”

Björn Eriksson, som i f.d. Rikspolischefen?

”Just honom. Skall jag nu ha något tillnamn kan ni kalla mig för ”Björnes Magasin” Eriksson; efter Kumlabunkern.”

Aristofanes redaktion önskar Björn Eriksson lycka till med det nya namnet.

Annons
Annons