Det kalla nya Sverige

Skriver denna text på förekommen anledning av det senaste beviset på det rättsliga haveriet i Sverige. Sociala medier i Sverige har fullständigt svämmat över ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Skriver denna text på förekommen anledning av det senaste beviset på det rättsliga haveriet i Sverige. Sociala medier i Sverige har fullständigt svämmat över av delningar, artiklar och indignation.

Vad menar jag, tänker ni. Jag menar det påstådda rånet i tunnelbanan. Där en äldre dam påstås ha blivit rånad och en småbarnsmamma påstås blivit “attackerad”. Händelsen i sig är mycket tråkig för ALLA inblandade men att fokusera på den enskilde individen – “gärningsmannen” – är fullständigt absurt.

Vi vet alla vad som drev denna till synes utomordentligt trevliga kille till att tvingas råna; det är vita, medelålders, heterosexuella män.

Hur då, tänker den oupplysta. Det är allmänt känt att det är vita, medelålders, heterosexuella män som är höginkomsttagare. Och vad händer när dessa män frossar i andras olycka genom att vilja sänka skatter och struntar i att dela med sig? Jo det blir rån I tunnelbanan, allmänt osämja men det leder även till att kvinnor får skev kroppsbild med anorexia som följd. Även krig på sikt.

Jodå, jag vågar sticka ut hakan och menar på att en maximal skatt för höginkomsttagare löser ekvationen. Hur kan det vara fel att jobba för att hjälpa ALLA i vårt land?

Så snälla, snälla. Sluta skyll på rånaren, det är självklart inte hens fel.

Annons
Annons