Vinets dag, en högtid som engagerar många

Idag, 22 januari, är det vinets dag; en högtid som firas av allt fler människor i vårt land. Av tradition infaller Vinets dag på ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Idag, 22 januari, är det vinets dag; en högtid som firas av allt fler människor i vårt land.

Av tradition infaller Vinets dag på en fredag, av hänsyn till riksdagens arbetsvecka. Detta är en tradition som går tillbaka till Miljöpartiets inträde i riksdagen efter valet 1998. Även VPK:s ledning hade en del i att traditionen har upprätthållits.

Andra samhällsbärande institutioner i samhället ser till fira dagen ordentligt. På DN:s kultur- och ledarredaktioner har man även inrättat Lille Vinafton, Vinets Afton, Annan- och tredjedag Vin. Detta är dock något som man håller låg profil med, det är bara ett tränat öga som kan upptäcka någon skillnad i utgivningen kring denna högtid gentemot det resterande året.

Vi på Aristofanes redaktion önskar Per Garthon, Gudrun Schyman, Kent Ekeroth, Per Bill och alla er andra en trevlig Vinets Dag.

Annons
Annons