Slumming it in London – the Kommunal Way

Det har stormat en del kring fackförbundet Kommunal under de senaste veckorna och efter att ha tagit del av avslöjandena är jag både upprörd ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det har stormat en del kring fackförbundet Kommunal under de senaste veckorna och efter att ha tagit del av avslöjandena är jag både upprörd och inte så litet indignerad. Man borde inte förvånas över hur lågt folk kan sjunka, men att bo på St Martins Lane Hotel i London?

Svårsmält Kommunal boendeform

Nu talar vi trots allt om plebejer, som någonstans inte kan förväntas förstå bättre, men hade de verkligen inte hört talas om Claridge’s, The Dorchester, The Ritz, The Connaught eller – till nöds – Brown’s Hotel? Istället väljer de en före detta kontorsbyggnad till missfoster i glas och sten, inrett av mannen som är skyldig till tiotusentals klistriga marmorskivor världen över på grund av sin undermåliga citruspress – Philippe Starck. Kan tänka mig att det var mycket ”Oooohhh” och ”aaahhh” när de gick omkring i lobbyn; som ett gäng glosögda prydnadsfiskar på utforskning av sitt nya akvarium. Nästa gång de är i London föreslår jag att de istället hyr ett kontor i något av Docklands glaskomplex under en vecka och ställer in ett par tältsängar där. Samma upplevelse för en bråkdel av priset.

Köp varm korv

Fast med tanke på var de valde att äta middag, får valet av hotell trots allt anses vara en logisk konsekvens. Novikov? Låter som ett ställe som primärt attraherar lindrigt litterärt bevandrade smygpedofiler; Cecilia Ljungqvist hade lika gärna kunnat fortsätta dinera på varmkorv och Fish’n Chips den kvällen också och fått ut traktamente istället. Win-Win för bägge parter.

I London finns det numera bara tre krogar som går att frekventera för mer formella tillfällen och det är Alain Ducasse at the Dorchester, Restaurant Gordon Ramsay och kanske även Le Gavroche, även om servicen kanske inte riktigt håller samma nivå som på de två förstnämnda. Roligast är att skaffa sig sittning vid Chef’s Table när Gordon Ramsay själv residerar i köket, då man utöver ypperlig mat även får ett alldeles privat avsnitt av Kitchen Nightmares som liveunderhållning; se bara till att ducka när pommes duchessen viner genom köket efter någon ouppmärksam köksslav som skurit Juliennestavarna för tjockt. Är man sugen på Sushi är The Araki så klart ett alternativ, men tänk på att de bara tar sällskap på upp till 9 personer. Och se till att höj er limit på företagskortet i förväg.

Nej, det är dags att avsluta för dagen, då min dekanterade Chãteau Cheval Blanc från 1990 har luftats tillräckligt.

/ Rutger

Annons
Annons