Moderaterna har drivit på migrationspolitiken – men i vilken riktning?

Nya Moderaterna, via Ulf Kristersson, tog till den migrationspolitiska storsläggan i debatten med Ylva Johansson i SVT. Genom att fastslå att “Svenska folket vet att ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
1
Foto: Fredrik Wennerlund

Nya Moderaterna, via Ulf Kristersson, tog till den migrationspolitiska storsläggan i debatten med Ylva Johansson i SVT. Genom att fastslå att “Svenska folket vet att det är vi moderater som drivit på i migrationspolitiken.” Borta var talet om oändligt mycket mark och skog och hjärtat var lika stängt som Systembolaget en söndagseftermiddag.

Kristerssons uttalande får anses vara ett mästerstycke i taktisk luddighet, då han får anses ha rätt oavsett vilken tidpunkt man tittar på. Moderaterna har gått från att driva på för en restriktiv flyktinginvandring, till att från Mars 2011 svänga på en femöring och tillsammans med Miljöpartiet driva igenom den migrationspolitiska överenskommelse som låg till grund för den politik som man själv sedermera tog avstånd från den 8 maj 2015.

Redaktionen på Aristofanes lyfter våra glas till Ulf Kristerssons ära för hans förmåga att agera som en politiker ut i fingerspetsarna.

Skål!

Annons
Annons