Feministiskt Initiativ och Korea i jämlikhetssamarbete

I avsaknad av Feministiskt Initiativ i riksdagen har de övriga partierna enats om vad de påstår är jämställdhetspolitiska mål, men utvecklingen går åt fel ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

I avsaknad av Feministiskt Initiativ i riksdagen har de övriga partierna enats om vad de påstår är jämställdhetspolitiska mål, men utvecklingen går åt fel håll och orättvisorna ökar. Detta p.g.a. de övriga partiernas totala ignorans, tillika okunskap, om vad jämställdhet egentligen är.

Feministiskt initiativ vill som bekant i alla fall inrätta en jämställdhetsfond för att höja kvinnors löner, samt även individualisera föräldraförsäkringen, korta arbetstiden och generellt få en rättvisare arbetsfördelning. Hen ska kunna kombinera yrkesarbete, föräldraskap och personlig utveckling.

Pappadagar och pappamagar

Nu kommer vi lägga fram ett nytt förslag, nämligen att införa pappadagar redan under graviditeten. Obligatorisk lösmage månad för månad, självklart autentisk till den grad att förvärkar kan komma redan från vecka 16 via elstötar. Ryggvärk och ömmande bröst tillkommer också i den framtagna heldräkt som regeringen kommer låna ut. Dräkten “Genderbender” kommer finnas i storlekarna small-xxxxl.

Man och kvinna kommer kunna sjukskriva sig från arbete hälften av tiden var under graviditeten och gå på hälften av besöken hos barnmorskan. På så vis för vi könsrollerna närmre och fördelar arbete och graviditet på optimalt sätt.

“Blir man inte bakfull är det inte farligt för fostret heller”

På sikt kommer även kvinnorna att kunna dricka alkohol under graviditeten (att utesluta för båda var inget alternativ).  Feministiskt Initiativ Har redan samtalat med Korea om att få låna lite av den nya spriten som inte ger bakfylla. Blir man inte bakfull är det inte farligt för fostret heller. Och ja, Korea. Vi inom Feministiskt Initiativ erkänner inte något annat Korea än det med Pyongyang som huvudstad. Vi bojkottar därför allt som kommer från den södra delen av halvön i solidaritet med “den store efterträdaren”. Utom Samsung, då till och med den amerikanska marionettstaten i söder är bättre än Apple och iPhone (det fanns ett par veto från medlemmar som påpekade att de ändå tillverkades i Kina, men de röstades ner).

Gudrun Schyman är redan där och provar spriten på sin så kallade “cheat day” och hälsar att den verkar ok. Vi tror åtminstone det var det hon sa; det var litet svårt att höra. Ja, på grund av den dåliga telefonlinjen. Och det faktum att hon somnade tre gånger under samtalet och började skrika något om patriarkatets konspiration.

Vi tror att den här idén är viktig för Sverige. Vi måste stå enade i allt och ge oss människor rätt omsorg oavsett kön.

/Rakel

Annons
Annons