SAAB i mutskandal; uppges ha vägrat betala

  I kölvattnet av den nya mututredning som åklagaren öppnat angående den Gripenaffären SAAB genomför med Brasilianska staten har en ny mutskandal seglat upp ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

 

I kölvattnet av den nya mututredning som åklagaren öppnat angående den Gripenaffären SAAB genomför med Brasilianska staten har en ny mutskandal seglat upp på horisonten.

En icke namngiven hög källa inom den Schweiziska försvarsmakten har läckt till Aristofanes.se att de aldrig erbjöds någon ordentlig muta under landets numera senarelagda upphandling av nya stridsflygplan.

“Det kom som en chock för mig när jag fick höra det på nyheterna idag. Vi hade ju hört ryktena om den Sydafrikanska upphandlingen och förväntade oss mer eller mindre att bli översköljda av bjudresor, “fickpengar” och förmånliga leasingavtal på bilar från SAAB och Volvo. Men vad fick vi? Jo, varsin karvad trähäst i grälla färger och något som bäst kan liknas vid en rödvit dildo, vilket de påstod var något slags traditionellt svenskt godis som man skulle suga på. Efter ett tag insåg vi att de inte skämtade med oss. Framförallt inte sen vi fick åka turistklass till Stockholm, för vidare resa ner till Linköping i tåg utan platsreservation.”

Att påstå att vår läcka är upprörd över vad som framkommit rörande Brasilienaffären, är en lindrig underdrift.

“Efter det här kan SAAB se sig i månen efter ett kontrakt med oss. Kommer de hit igen skall jag egenhändigt trycka upp den där påstådda godisstången på ett ställe där de är i avsaknad av smaklökar…”

Annons
Annons