Sanna Sverigevänner erkänner länders självständighet

Om någon förstår behovet av ett eget land är det vi Sverigevänner. Jag delar därför till fullo den frustration som Emmaus Stockholms Julia Finér ger ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Om någon förstår behovet av ett eget land är det vi Sverigevänner. Jag delar därför till fullo den frustration som Emmaus Stockholms Julia Finér ger uttryck för på DN Debatt rörande det uppskjutna erkännandet av Västsahara, då det vore tragiskt om de skulle gå samma väg som Principality of Sealand.

Handlingskraftig diplomati i Sverigevänners regi

Någon ängslig kälkborgare kanske skulle få för sig att påpeka det praktiska i att hålla sig på god fot med Marocko, då problemet med de marockanska gatubarnen kräver en lösning. Till detta säger jag bara bah och humbug. Under en Sverigevänlig regering hade detta inte ens hunnit bli ett problem; vi hade helt enkelt säkerställt att Västsahara erkänt dem som sina medborgare och skeppat ner dem dit i utbyte mot ett förmånligt handelsavtal med SAAB, då Västsaharierna antagligen varit i behov av ett flygvapen och vi av billig olja och naturgas. Hade det mot förmodan inte funkat, hade vi helt sonika terrorklassat samtliga marockaner – inklusive de som bor i Marocko – och därefter internerat de som befinner sig i Sverige i Sibirien.

Vi Sverigevänner månar nämligen om goda kontakter med våra grannländer och har under flera år haft ett givande informellt samarbete med Enade Ryssland, där framförallt ungdomsförbunden kom varandra nära. Ja, det vill säga innan dess att Kasselstrand och Hahne lyckades schabbla till det genom att spela ut sina kort aningen för snabbt internt. Ehhh, alltså jag menar uppvisade grov illojalitet mot partiets värdegrund och dess ledning, för att därefter fullt rättmätigt sparkas ut…

I vilket fall som helst tror jag inte det hade varit ett problem att få ryssarna att ta emot dem; gratis arbetskraft till att gräva sibiriska gasledningar i form av välvuxna tonåringar med massvis av överskottsenergi – hur skulle de kunna tacka nej? Någon blödig hobbyliberal, typ Anne Ramberg, skulle kanske oroa sig över fångvården där borta i Sibirien, men även där kan jag kunna komma med lugnande besked: Ryska fångvården är av helt annat virke än den svenska och vakterna hade aldrig tolererat det beteende som svenska fångvårdare, väktare och poliser får stå ut med.

Sverigevänner förstår vikten av internationell solidaritet

När jag ändå är inne på Ryssland och behovet av en egen nation vill jag passa på att dra en lans för ytterligare ett erkännande av en självständig nation, nämligen Novaya Russia; en stat som uppfyller samma krav på kontroll över sitt eget territorium som Palestina och Västsahara och som dessutom har erkännande av den Nobels fredsprisnominerade statsmannen Vladimir Putin. jag känner för övrigt till Novaya Russia mycket väl och har skaffat mig många vänner över nätet där, då många av dem pratar förvånande bra engelska – ibland lika bra som vilken britt eller amerikan som helst. Mina försök att trumma ihop en inhemsk opinion för ett erkännande har dock fallit för döva öron, vilket min vän och mentor Rysslandsexperten Svein Hedman delvis påstår kan ha att göra med att det heter Novorossiya – inte Novaya Russia. Jag har stor respekt för Sveins kunnande, men i det här fallet vet jag de facto att han har fel, då jag har spelat mer än 5000 timmar Empire Earth online och samtliga de jag träffat där säger att de representerar Novaya Russia.

Nej, nu måste jag rusa. Jag har ryktesvägen fått veta att Hamburgerkedjan Max enbart erbjuder svenskt kött i sina restauranger, varför jag och några andra Sverigevänner bestämt oss för att anordna en patriotisk fanborg utanför ingången för deras restaurang på Hamngatan. Säkerligen ett från restaurangen mycket uppskattat tilltag.

Tills nästa gång, lev väl!

/ Eder trogne frände Björn

Annons
Annons