Utspelet från Jimmie Åkesson orsakar moderat panik

Jimmie Åkesson torde ha myst litet extra över det kaos hans utspel i DN om att låta Alliansen få igenom budgeten under en moderat migrationspolitik orsakade ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Jimmie Åkesson torde ha myst litet extra över det kaos hans utspel i DN om att låta Alliansen få igenom budgeten under en moderat migrationspolitik orsakade inom Moderaterna.

Enligt en källa nära partistyrelsen var paniken i såväl riksdagskansliet, som partihögkvarteret i Gamla Stan påtaglig efter att Anna Kinberg Batra och Thomas Tobé mobiliserat samtliga tillgängliga resurser för att arbeta fram någorlunda trovärdiga ursäkter till varför man inte vill ta över regeringsmakten.

Enligt vår källa blev även Finn Bengtsson inbjuden av misstag, “men han blev handgripligen utkastad av Tobé och Hans Wallmark efter att ha föreslagit att man skulle tacka nej på grund av “bristande ryggrad och kompetens”, vilket inte riktigt föll Kinberg Batra och de andra i ledningen i smaken.”

Den ende som inte medverkade i arbetet var riksdagsmannen Fredrik Schulte, som istället var i full färd med att författa en debattartikel om varför han alltid tyckt att en moderatledd regering skall styra med stöd av SD. “Just in case”, som han uttryckte saken till vår källa.

Annons
Annons