Ygeman pascalidouserar Sverigedemokraternas migrationspolitik

Det var väl knappast någon som för ett år sedan trodde att vi i januari 2016 skulle få höra inrikesminister Ygeman prata om massavvisningar. ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det var väl knappast någon som för ett år sedan trodde att vi i januari 2016 skulle få höra inrikesminister Ygeman prata om massavvisningar. Men nu har vår inrikesminister gått ut och sagt att dryga 80 000 av de som kommit till Sverige ska skickas tillbaka dit de kom ifrån. Vem kunde tro att vi skulle få höra en socialdemokrat säga följande:

Regeringen har gett i uppdrag till Migrationsverket och polisen att förbereda avvisningarna.

Många bedömare har trott att den här typen av retorik skulle dröja till efter valet 2018 då Sverigedemokraterna ingick i regeringsunderlaget. Men tji fick de. Nu tävlar även sossar, miljöpartister, moderater, folkpartister och kristdemokrater om vem som kan repatriera flest och ha den mest njugga inställningen till att folk kommer hit.

Men om rätt ska vara rätt så är miljöpartisterna inte helt konsekventa i sin linje beträffande migrationsfrågan. Eller rättare sagt, de har en politik som de driver konsekvent i regeringen och en politik som de driver konsekvent i media. Det är konsekvensen mellan dessa båda linjer som brister en aning.

Ygeman säger vidare till DI

”Förstahandsåtgärden är att få till ett frivilligt återvändande och skapar bra förutsättningar för det. Men klarar vi inte det måste vi ha ett återvändande med hjälp av tvång.”

Det är lite osäkert hur det där med det frivilliga återvändandet ska gå till. Gissningsvis handlar det om att betala de som fått avslag på sin asylansökan för att göra det som de enligt lag är skyldiga att göra när de inte bedöms vara flyktingar.

Människosmugglare som Aristofanes.se har pratat med ser här möjligheterna till en breddad affär. I det erbjudandet så kommer människor erbjudas möjligheten att åka fram och tillbaka mellan Sverige och hemlandet och varje gång de passerar “GÅ” (D.v.s. Migrationsverkets handläggare) så inkasserar man 75 000 kronor i återvändandebidrag.

Vi tror på goda utvecklingsmöjligheter för vår bransch de kommande åren. Att arbeta med logistik och människor har aldrig varit så lönsamt som nu.

Sverigedemokraterna är dock inte helt förtjusta upplägget med frivilligt återvändande. Vår egen krönikör Björn Sür säger i ett mail till redaktionen.

“Som vanligt var vi först på bollen och sen kommer de andra partierna och pascalidouserar vår politik. Fast jag hade helst sätt att vi gav SAAB ett statligt kontrakt för att bygga upp Migrationsverkets egen flygflotta med transportplan för en helt tvångsbaserad repatriering av alla de dära som kommer hit.”

Stefan Löfven har som vanligt inte gått att nå för en kommentar.

Annons
Annons