Vilket land kommer först till Mars?

Frågan många ställer sig just nu är om Korea bygger en långdistansrobot eller om det helt enkelt rör sig om en fredlig raket för ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Frågan många ställer sig just nu är om Korea bygger en långdistansrobot eller om det helt enkelt rör sig om en fredlig raket för en expedition till Mars. Kanske sitter Kim Jong Un och svettas som en fet unge på ett bageri i väntan på att slå jänkarna i att komma till Mars.

Själv finner jag det i det närmaste opassande att uteslutande nämna Korea eller USA då det spekuleras i vilka som blir först till kvarn, eftersom det lika gärna skulle kunna vara Gambia.

Jag har under mina 23 studiebesök till Gambia stött på många raketforskare och vågar nästan lova att dom blir först. Att media väljer att inte fokusera på ett afrikanskt land är i det närmaste att betrakta som strukturell rasism i klass med vilket konstverk som helst av Makode Linde. Kanske kan Schyffert förklara, jag orkar helt enkelt inte.

Annons
Annons