Göteborgs stad köper Föreningen grävande journalister

Muteborg, eller Göteborg som staden officiellt heter, har gjort det briljanta draget att köpa Föreningen grävande journalister och deras tystnad för det facila priset ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Muteborg, eller Göteborg som staden officiellt heter, har gjort det briljanta draget att köpa Föreningen grävande journalister och deras tystnad för det facila priset av 107 000 kronor.

I en ledare i GP med titeln Journalister gräver sin egen grav lyfter Adam Cwejman upp det som problematiskt. Scoopet avslöjades av nättidningen Spanaren som har granskat avtalet mellan Göteborg och föreningen.

Spanaren har även gjort en intervju med Grävgeneralen Nils Hansson som säger:

– Hade du frågat mig för 20 eller 30 år sedan hade jag nog varit väldigt kritisk. Men det gäller att hitta finansieringsmöjligheter.

Drevet mot journalister

Vi på Aristofanes redaktion undrar lite försynt om det drev som Fredrik Virtanen påstår bedrivs mot journalister och skulle utgöra ett allvarligt hot mot demokratin kanske har någon liten förklaring i att journalisterna redan sålt sin yrkesheder?

En till redaktionen närstående källa med inblick i journalistskrået uttrycker det på följande vis:

En yrkesgrupp som, likt en narkotikaberoende prostituerad på Malmskilllnadsgatan med abstinens, sålt ut sanningen och konsekvensneutraliteten för att få sitta med i maktens salonger har kanske lite anledning att vara orolig för sina privilegier när detta faktum uppdagas av läsekretsen.

Rykten om ytterligare utförsäljningar

Efter att ha ringt runt till några andra kontakter inom journalistkåren, där ingen vågar framträda med namn, stötte vi på Aristofanes på ihållande rykten om att det nu är dags för ett mer formaliserat samarbete mellan Miljöpartiet de Gröna och Journalistförbundet. Detaljerna är ännu inte helt klara, men tydligen så lutar det åt att Miljöpartiet avstår 10 % av sitt totala partistöd mot att inga fler skandaler avslöjas kring miljöpartiet och att förbundets medlemmar helt sonika slutar närvara vid de presskonferenser Åsa Romson bjuder in till. Exakt hur Miljöpartiet ska hantera Gustav Fridolins YouTube-konto är i skrivande stund oklart. Partifunktionärer Aristofanes har talat med rapporterar att Google, som äger YouTube, hittills skrattat och lagt på när de ringt och bett Google stänga kontot.

Annons
Annons