Personlige (GW) Persson – en helt vanlig person…

Sveriges favoritföljetong, Palmemordutredningen, fyller snart 30 år och visar inga tecken på att mattas av. Det senaste sidospåret att mjölka för privatspanare, kvällstidningar och ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Sveriges favoritföljetong, Palmemordutredningen, fyller snart 30 år och visar inga tecken på att mattas av. Det senaste sidospåret att mjölka för privatspanare, kvällstidningar och SVT har varit den revolver som författare, TV-personligheten och pensionerade polisprofessorn Leif GW Persson fått sig tillsänd. Revolvern, som sändes till Nationellt Forensiskt Centrum i Linköping för tester, visade sig föga förvånande vara en helt annan än den som sköt Palme.

Där och då skulle den senaste förvecklingen i historien kunnat vara över. Om det inte vore för att Jan Guillous svägerska – och tillika Palmemordets nuvarande förundersökningsledare – biträdande riksåklagaren Kerstin Skarp bestämt sig för att ge sin svåger litet eldunderstöd i dennes sandlådegräl med GW Persson. Skarp påpekade i bästa Percy Nilegårdstil att hon betraktade GW Persson som en vanlig person ur ett utredningsperspektiv. Därefter urartade det hela i det sedvanliga käbblet om vilken apa som hade störst och rödast bakdel.

Aristofanes.se väljer att hålla sig utanför den sistnämnda diskussionen, men konstaterar att de senaste snart fem års spekulationer fram och tillbaka till stor del hade kunnat undvikas om man från riksdagens sida inte envisats med att gå emot praxis och tillämpa den nya striktare preskriptionstiden för mord retroaktivt.

Annons
Annons