Omfördelning av gatubarn. Lika villkor för alla.

Det är oerhört viktigt att se problem från flera olika vinklar, vilket vi i Sverige har blivit allt sämre på. Att kunna se saker ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det är oerhört viktigt att se problem från flera olika vinklar, vilket vi i Sverige har blivit allt sämre på. Att kunna se saker i flera nyanser är numera något av en förlegad konstform som endast F! verkar ägna sig åt.

Efter de fruktansvärda rasistattackerna mot ensamkommande gatubarn i åldrarna 18-37 år under fredagen i Stockholm, vill jag belysa debatten något annorlunda. Jag vill prata om det verkliga problemet nämligen könsfördelningen på både lynchmobben och de svartklädda personer som delade ut flygblad.

Är det ok 2016 i Sverige att alla i sammandrabbningen var män? Handen på hjärtat känns det inte som en bra fördelning. Det vi i F! vill se nästa sammandrabbning är att 50 % inkvoterade kvinnor är med, och då inte bara som “polis” efter allt roligt är över, utan både som gatubarn och huligan.

För att vi ska kunna föra in feministiska, antirasistiska perspektiv i den politiska debatten krävs omstrukturering och könsneutrala normer. Vi bryr oss inte om hudfärg eller härkomst, det enda viktiga är att de gatubarn som finns är hälften kvinnor och att huliganer i svarta hoods är hälften kvinnor.

Vi ska delta i landet på lika villkor.

Det här hade aldrig hänt i Gambia. Aldrig!

Annons
Annons