Mona Sahlin faller till föga för sionisterna

Det är med sorg jag läser i Aftonbladet att Mona Sahlin har övergivit den tysta överenskommelse som socialdemokraterna har haft med oss anti-sionister. En ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det är med sorg jag läser i Aftonbladet att Mona Sahlin har övergivit den tysta överenskommelse som socialdemokraterna har haft med oss anti-sionister. En överenskommelse som går längre tillbaka än Palmes tid.

Att Mona Sahlin nu plötsligt tar upp hoten mot Sveriges judiska befolkning utan att samtidigt lyfta fram att muslimerna faktiskt har det värre är ett tragiskt trendbrott från den tidigare så konsekventa socialdemokratiska linjen.

Islamofobisk retorik

Förutom att ta upp antisemitismen från högerextremisterna väljer nu Sahlin att även ta upp en påstådd antisemitism från islamister. Något som tidigare vore helt otänkbart för en sann socialdemokrat. Det är den typen av retorik som tidigare endast hörts från islamofober och sionister.

Hon säger att även extrema islamistiska grupper har hatet mot judar som en stor del av sin ideologi.

Att nu Sahlin sällar sig till den skaran är djupt tragiskt. Det blir med ens uppenbart varför Margot Wallström sitter i regeringen medan Mona Sahlin står utanför. Sahlin är som tur var marginaliserad i den socialdemokratiska rörelsen och den antisionistiska kampen för i breda lager inom partiet, inte minst inom Socialdemokrater för tro och solidaritet.

Det är min förhoppning att Margot Wallström nu agerar kraftfullt för att få regeringen att avsätta Mona Sahlin från uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. När hon nu förespråkar att vi ska använda skattepengar för att skydda de judiska församlingarna och att de muslimska församlingarna ska samarbeta med de judiska så har hon passerat gränsen för det anständiga. Det är inte rimligt att en socialdemokrat ägnar sig åt sådan sionistisk och islamofobisk retorik.

Vägen framåt

Den självklara vägen framåt är givetvis att ge uppdraget som nationell samordnare till en riktig socialdemokrat, nämligen Veronica Palm. Veronica förstår var det verkliga problemet ligger och tvekar inte att stå upp för det som är rätt. Även den annars så fruktansvärda högertidningen SvD kan vittna om hennes kvalifikationer. Även hennes kamp för Omar Mustafa visar att hon är ytterst kvalificerad för uppdraget. Skulle Vonkan inte orka är Malmös Hillevi Larsson eller Adrian Kaba från Malmö två starka kandidater. Inte minst Kaba som ju varit ordförande i dialoggruppen mot antisemitism i Malmö.

Jag avslutar med att rikta mig personligen till Mona Sahlin:

Jag är grymt besviken på dig Mona. Här trodde jag att vi var förenade i kampen mot den verkliga extremismen, nämligen sionismen, och så visar det sig att jag har närt en orm, en sionist, vid min barm. Skäms Mona!!!

Annons
Annons