Uppdaterad: Rouzbeh Djalaie överväger fortfarande erbjudandet

Efter att föredömligt ha kopplat samman ett uttalande från kristdemokraten Erik Slottner med helgens rasistiska attacker i centrala Stockholm blir Rouzbeh Djalaie nu chef på ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter att föredömligt ha kopplat samman ett uttalande från kristdemokraten Erik Slottner med helgens rasistiska attacker i centrala Stockholm blir Rouzbeh Djalaie nu chef på Ekot.

Det var på Facebook som Rouzbeh Djalaie i sann public-service anda kraftigt satte kristdemokraten Erik Slottner på plats. Och belöningen lät inte vänta på sig. Redan nu på eftermiddagen meddelade Cilla Benkö att Djalaie tar över rodret på Ekot som ny chef och ansvarig utgivare.

Att så tydligt, kraftfullt och modigt stå upp för Sveriges Radios opartiska agenda är det få som kan göra. Rouzbeh har genom det här visat att han besitter precis de kvaliteter som en chef över vår nyhetsredaktion behöver.

Även Olle Zachrison, den hittillsvarande chefen för Ekot ställer sig bakom utnämningen.

Mot en så uppenbar kompetens och opartisk kraft så kan jag inte göra annat än att ställa min plats som chef till förfogande. Jag ser fram emot att jobba under Rouzbeh Djalaie och jag tror att jag kan lära mig en hel del kring hur opartisk nyhetsrapportering skall skötas.

Aristofanes redaktion är de första att gratulera Rouzbeh Djalaie till det nya jobbet.

Uppdatering:

Rouzbeh Djalaie meddelar oss via twitter att han ännu inte tackat ja till jobbet som chef för Ekot.

tweet1

Annons
Annons