Vem vill vara socialdemokrat? – Jag!

Slaskmediet Göteborgs-Posten frågar i sin ledare vem som vill vara socialdemokrat i dagens Sverige. En infam fråga som är väldigt lätt att besvara: Samtliga ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Slaskmediet Göteborgs-Posten frågar i sin ledare vem som vill vara socialdemokrat i dagens Sverige. En infam fråga som är väldigt lätt att besvara: Samtliga på Aftonbladets ledarredaktion (möjligtvis med undantag för Anders Lindberg, trots att han dyrt och heligt lovat Karin Pettersson att så är fallet).

Hur det är med motivet för det politiska ställningstagandet de andra på redaktionen vet jag inte, men Karin Pettersson har drygt 118000 skäl varje månad att vara socialdemokrat.

Själv skulle jag inte kunna visa mig på söders ställen om jag röstade på något till höger om socialdemokraterna. jag hade riskerat tvångsrakning och indragen stammiskredit. För att inte tala om hur negativt det varit för mina möjlighet att diskutera praktisk feminism med kvinnliga studenter från Södertörn på toaletten. Faktum är att jag inte skulle kunna visa mig där om jag röstade till vänster om socialdemokraterna heller. Av helt andra skäl som antyds ovan.

Nu skall jag ner till kvarnen och snacka skattepolitik med Henrik Schyffert; han har upptäckt en möjlighet att höja skattetrycket ytterligare för svenska löntagare men har lovat mig att det inte kommer påverka priset på mitt rödvin. Känns i och för sig tryggt när en nationalekonomisk auktoritet som Henrik räknat på det, men jag vill gärna veta mer om hur han räknat. Om inte annat för att det skulle kunna utgöra underlaget för en ledartext att platta till Alice Teodorescu och hennes anhang med, varför det är viktigt att vara vederhäftig när det kommer till faktaunderlaget och Karin har gett mig OK att använda representationskortet under förutsättning att jag kan klämma ur mig en artikel i ämnet.

Förresten tror jag mig ha knäckt Henriks plan för hur mitt rödvin inte skall bli dyrare framöver; vi gör hans nya skatteteori till en stående artikelserie.

Annons
Annons