Centerpartiets tvärsmarta förslag – låt asylsökande läkare från mellanöstern tvätta och bädda.

Förslaget att man under asylprocessen kommer i arbete, istället för att spela kort på ett asylboende är ett steg i rätt riktning. Går detta ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Förslaget att man under asylprocessen kommer i arbete, istället för att spela kort på ett asylboende är ett steg i rätt riktning. Går detta igenom utmanar vi den redan etablerade och diskriminerande strukturen, där etniskt baserade fördelar är en självklarhet i vårt samhälle.

Det säger egentligen sig självt hur smart det är att låta asylsökande läkare från Mellanöstern bädda sängar, tvätta och ta order av en undersköterska. Jag tror att dessa är både motiverade och otroligt tacksamma för ett sånt uppdrag.

Jag ser mycket ljust på framtiden och tror mer nu än någonsin på ett jämställt Sverige 2016. För en gång skull håller jag med Centerpartiet! Att de skulle ge sig in i jämställdhetsdebatten var inte något jag hade förväntat mig.

Sen får vi bara hoppas att våra rosa, feta grisar till svenska män också blir jämställda.

I Gambia hade detta aldrig överhuvudtaget varit ett problem.

Annons
Annons