Magdalena jublar. Schyffert skattar bort hela vinsten!

Det var en glädjens dag för finansminister Magdalena Andersson när komikern och ekonomen Henrik Schyffert igår meddelade att han låter all vinst i bolaget ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det var en glädjens dag för finansminister Magdalena Andersson när komikern och ekonomen Henrik Schyffert igår meddelade att han låter all vinst i bolaget gå direkt till statskassan.

Schyffert, vars bolag gjorde en vinst på hela 9,8 mkr (30 721 Netflix-abonnemang, 61 442 Quatro Stagiones och 30 721 Fanta) enligt DI, väljer att betala hela vinsten i skatt.

Finansministern låter genom en medarbetare hälsa:

Att det klappar ett rött hjärta i Schyfferts bröst har vi vetat sedan länge. Att han nu väljer att betala hela vinsten i skatt skickar en väldigt viktig signal till alla andra rika knösar där ute i vårt land. Det är en glädjens dag och ett bevis på att ladorna går att fylla igen.

Henrik Schyffert har visat sig vara en reko och generös kille som lever som han lär. Foto: Morgan Norman
Henrik Schyffert har visat sig vara en reko och generös kille som lever som han lär. Foto: Morgan Norman

Henrik Schyffert och Fredrik Lindström har under 2015 gjort stor succé med showen Ägd som fortfarande går för fulla hus. Schyffert och Lindström kritiserar i showen det moderna konsumtionssamhället.

Henrik Schyffert lättade sitt hjärta för Aristofanes tidigare idag och kommenterar det hela så här:

Det kändes helt naturligt att skatta bort hela vinsten från mitt bolag. Man måste ju leva som man lär. Höhö… Keep your money where your mouth is så att säga.

Det är nu huggsexa i statsförvaltningen om vad Schyfferts generösa bidrag till statskassan ska användas till. Dan Eliasson tänker sig en ny skottsäker tjänstebil och Anders Danielsson vill använda pengarna till 4 platser på ett HBV-hem.

 

 

Annons
Annons