Malena Ernman rasar: Talet om volymer klingar falskt

”Du kan stoppa upp ditt tal om volymer, din omänskliga dödsnazistiska gnom!” I vad som måste vara ett tämligen politiskt inkorrekt uttalande från en ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

”Du kan stoppa upp ditt tal om volymer, din omänskliga dödsnazistiska gnom!”

I vad som måste vara ett tämligen politiskt inkorrekt uttalande från en självutnämnd medlem i PK-maffian, gick Malena Ernman på torsdagskvällen ut i en rasande attack mot justitieminister Morgan Johansson via Twitter. Det som triggade hennes ilska var Johanssons uttalande om att regeringen siktade på att antalet asylsökande för 2016 skulle landa på migrationsverkets lägsta scenario om 70000 asylsökande, eller lägre.

För Ernman, som profilerat sig hårt för en generös asylmottagning, kom det som en smärre chock att höra Morgan Johansson tala om mottagandet i termer av volymer.

”Efter Stefan Löfvens tal på Medborgarplatsen i höstas skålade jag, Henrik och Jonas i ekologiskt rödvin, som Henrik fått från Fredrik Virtanen, för att Sverige fortsatt skulle förbli en humanistisk stormakt. Och så låter det så här nu…” säger Ernman till Aristofanes.se

På frågan om hon kan tänka sig att göra som Ulf Lundell och vägra låta radio och TV framföra hennes verk, svarar hon torrt att hon inte avser att låta hennes beundrare lida för utvecklingen i landet. Istället tänker hon utöka sina offentliga engagemang ytterligare som ett svar på den.

”Ni kommer se mig mer än någonsin – jag har redan talat med Cilla Benkö om att ta över som Nyårspresentatör OCH julvärd i år. För att därefter bli arbetande programdirektör på SVT.”

 

Annons
Annons