SD-topp misstänks ha ljugit

Expressen avslöjar att Martin Kinnunen, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, misstänks ha ljugit för Södertörns tingsrätt. Att det faktum att en politiker misstänks ha ljugit slås upp ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Expressen avslöjar att Martin Kinnunen, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, misstänks ha ljugit för Södertörns tingsrätt.

Att det faktum att en politiker misstänks ha ljugit slås upp som en nyhet känns smått absurt, då det knappast kan vara första gången en politiker ägnat sig åt den konsten. Visst att det kan vara första gången som en riksdagsledamot från SD riskerar att åka dit för mened. Men att behärska lögnen som redskap är väl snarare ett absolut krav, än en belastning, för någon som ska platsa i en riksdagsgrupp?

Martin Kinnunen, har en bakgrund som SDU-ordförande och arbete på SD:s riksdagskansli. Sannolikheten att han inte skulle ha en åtminstone en Master of Terminological Inexactitude förefaller minimal.

I en mailkommentar till Expressen skriver Kinnunen:

“Jag har idag inte mailhistorik som sträcker sig så långt tillbaka men vi har under utredningen inte nekat dem något material som efterfrågats.”

Det känns onekligen som han har gått lektioner hos Hillary Clinton i hur man hanterar mailhistorik.

Källor nära SD-ledningen bekräftar för Aristofanes att:

Det är väl så att det sitter i ryggmärgen för oss Sverigedemokrater, liksom för de flesta politiker, att man ska hantera alla saker ekonomiskt ansvarsfullt, och det gäller givetvis saker som sanning också.

Till Kinnunens försvar skall nämnas att det inte är helt omöjligt att han tagit fel på Södertörns Tingsrätt och Södertörns Högskola. På det sistnämnda stället ljugs det som bekant friskt helt utan konsekvens.

Vi på Aristofanes redaktion ser fram emot saken får sin rättsliga prövning. Utsikten över Systraströmmen mot Kvarnholmen i Kalmar ska vara riktigt fin om man sköter sig har vi hört.

Annons
Annons