Integrationsproblemen lösta: 1000 praktikplatser åt nyanlända

Stefan Löfven
By News Oresund - Max IV invigning Stefan Lofven_20160621_0032, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=51311265

Ni som har varit oroliga för problemen med integration kan nu andas ut. Enligt Expressen så har Stefan Löfven och regeringen löst problemet genom ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Ni som har varit oroliga för problemen med integration kan nu andas ut. Enligt Expressen så har Stefan Löfven och regeringen löst problemet genom att låta en rad myndigheter skapa praktikplatser åt nyanlända.

Under höstens flyktingkris har den bristande integrationen tagits upp som ett problem av många kritiska debattörer. De som har tvekat på regeringens förmåga att lösa, både de kortsiktiga och långsiktiga, integrationsproblem som eventuellt skulle kunna uppstå har nu fått svar på tal. Regeringen har i ett kraftfullt åtgärdsprogram som tvingar statliga myndigheter att ta fram 1000 praktikplatser rykt undan mattan för de kritiker och pessimister som inte tyckt att 10 000 nyanlända asylsökande i veckan är långsiktigt hållbart.

Vår källa på Sveavägen 68, som vill vara anonym, säger till Aristofanes:

Med det här kraftfulla åtgärdspaketet har vi återigen en egen majoritet efter valet 2018 och slipper dras med klåparna i Miljöpartiet.
Kampen fortsätter!

Källor inom statsförvaltningen lyfter främst fram två myndigheter som högaktuella för att ta emot praktikanter.

Vi har identifierat att de myndigheter där vi främst kan åstadkomma nöjda kunder genom att ta emot nyanlända praktikanter är Migrationsverket och Försäkringskassan. Dessa myndigheter har redan infört LEAN genom nuvarande rikspolischefen Dan Eliassons försorg. Det har också visat sig att beslut om exempelvis Assistansersättning och Permanenta Uppehållstillstånd når en högre grad av kundnöjdhet om besluten fattas av folk med utländsk bakgrund.

Men Migrationsverket och Försäkringskassan är inte de enda myndigheter som kämpar om att få del av praktikanterna. Källor nära rikspolischefen har meddelat Aristofanes att även polismyndigheten är intresserad av deras kompetens.

Om vi ska kunna utvisa 80 000 personer, som Anders Ygeman har ålagt oss, så behövs personalförstärkningar. Vi ser därför en reell möjlighet att ge gränspolisen extra personal genom att ta del av regeringens praktikantprogram.

De övriga partierna har än så länge inte reagerat officiellt på regeringens kraftfulla åtgärdspaket, men vår krönikör Bodil Meier-Jönsson, som arbetar nära centerledningen låter meddela följande:

Annie är inte helt förtjust i att dessa praktikanter inte får komma näringslivet till del. De behövs för att starta nya företag och få hela Sverige att växa!

Källor nära moderaterna säger att Fredrik Schulte förberett två debattartiklar och det återstår att se vilken av dem som blir aktuell för publicering efter att Anna Kinberg-Batra bestämt vad han ska tycka. Dock står det klart att han med emfas står bakom den artikel som slutligen publiceras.

Annons
Annons