Breaking News: Åkesson säkrar jobbet för Dan Eliasson

Jimmie Åkesson har precis säkrat Dan Eliassons fortsatta förordnande som rikspolischef för all överskådlig framtid. Det var i en debattartikel i Aftonbladet som Sverigedemokraternas ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Jimmie Åkesson har precis säkrat Dan Eliassons fortsatta förordnande som rikspolischef för all överskådlig framtid.

Det var i en debattartikel i Aftonbladet som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson såg till att säkra jobbet för Dan Eliasson genom att kräva hans avgång. Avslutningen på artikeln lyder som följer:

Gång på gång har Dan Eliasson allvarligt skadat förtroendet för den myndighet där han för tillfället verkat. Hans biografi liknar en naturkatastrof som sveper över myndighetssverige och raserar förtroendet för den ena organisationen efter den andra. Det är på tiden att vi befrias från sådan inkompetens. Ansvarig minister måste agera och tillse att Dan Eliasson snarast skiljs från sin tjänst som rikspolischef.

Enligt källor som står nära rikspolischefen korkades champagnen upp tidigt på rikspolischefens kontor. En av Dan Eliassons nära medarbetare och medlöpare skall jublat och utbrustit:

Nu får de där jävla “riktiga” poliserna aldrig bort oss från Kungsholmen!

Officiell tystnad

Debattartikeln har än så länge mötts av officiell tystnad från de övriga partierna. Men Aristofanes kan avslöja att i stort sett alla andra partier utom Vänsterpartiet nu ställer sig bakom Dan Eliasson som rikspolischef. En källa på Vänsterpartiets riksdagskansli som vill vara anonym säger till Aristofanes:

Vi kan förstås aldrig ställa oss bakom en snutfascist, men vi kommer givetvis inte kräva hans avgång efter sverigedemokraternas utspel.

Våra källor på moderaternas partikansli gör gällande att Anna Kinberg-Batra och Tomas Tobé nu lämnat över hela frågan om vad moderaterna tycker om Dan Eliasson till Fredrik Schultes säkra handlag och omdöme.

Väljarna är vana vid att Fredrik Schulte byter åsikt stup i kvarten, så det gör att vi kan gå ut för och emot Dan Eliasson på samma gång utan att verka otydliga. Plausable deniability är kanske inte rätt uttryck, men jag kan inte komma på något bättre. Om Schulte tar frågan så landar inte skiten riktigt så hårt på AKB och hon framstår inte riktigt som så velig och otillräcklig om hon faktiskt är.

Roger Haddad, riksdagsledamot och Liberalernas rättspolitiska talespersonsom enligt vissa rykten var beredd att gå ut och kräva Eliassons avgång så sent som igår, planerar nu enligt andra rykten att tillsammans med Maria Ferm (MP) skriva en debattartikel till Dan Eliassons försvar och stämpla Åkessons artikel som främlingsfientlig.

Enligt våra kontakter inom KD och KDU så planerar Sara Skyttedal att instruera Ebba Busch Thor att inte bara kräva Dan Eliassons avgång, utan att han även ställs inför riksrätt. Caroline Szcyber och Jacob Forssmed driver dock intern opposition i frågan och Penilla Gunther filar just nu på en debattartikel om varför KDU driver partiet i en nyfascistisk riktning till tidningen Dagen. Vi bedömer att den interna maktkampen  inom KD kommer att utmynna i att KD försöker avsätta Dan Eliasson på ett medmänskligt sätt med hjärta, utan att för den skull närma sig SD.

Centerpartiet har än så länge inte hämtat sig från lördagens baluns i samband med kommundagarna och deras kontakt med dagsaktuella händelser eller verkligheten står enligt det schema Aristofanes har fått ta del av inte att finna före Almedalsveckan.

Vi på Aristofanes gör bedömningen att Eliassons medarbetare förmodligen får rätt. Tack vare Åkessons utspel sitter Dan Eliasson säkert i sadeln ett ganska bra tag framöver.

 

Annons
Annons