Byt gratis inträde på museum mot 300kr på Steampowered.com

Det är väl inte många som har missat att det numera är gratis inträde på statliga museum? Men det många inte vet är att ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det är väl inte många som har missat att det numera är gratis inträde på statliga museum? Men det många inte vet är att du kan byta bort ditt fria inträde mot ett tillgodokvitto på Steampowered.com.

Aristofanes har en guide för hur du, som inte bor i Stockholms innerstad eller har intresse av att gå på museum, kan förvandla ditt fria inträde till ett tillgodohavande för att köpa datorspel online.

Bakgrunden till denna satsning är att kulturdepartementet upptäckt att gratis inträde på statens museum nästan uteslutande gynnar medel- och höginkomsttagare i Stockholmsområdet. Kultur och demokratiminister Alice Bah-Kuhnke låter genom sin pressekreterare Kristoffer Talltorp hälsa:

Det här är en väldigt viktig fråga. Datorspelandet är en kulturyttring som engagerar många människor i vårt land, inte minst utanför Stockholmsområdet, och därför bör även datorspelandet få ta del av statliga kulturstöd. Med den här lösningen demokratiserar vi datorspelandet ytterligare.”

Aristofanes välkomnar beslutet då GTA just nu spelas frekvent på redaktionen.

Så här byter du gratis inträde mot ett tillgodokvitto

För att förenkla det för våra läsare så har vi tagit fram en “steg för steg”-guide hur du får ditt tillgodokvitto från Kulturdepartementet.

1. Skicka ett mail till [email protected] med rubriken “300kr på Steampowered.com”
2. Skriv namn, postadress samt mobilnummer i mailet.
(Mobilnumret behövs för att Kulturdepartementet skall kunna skicka den speciella kod som ger dig tillgodohavandet.)
3. Vänta cirka 24 timmar, har du inte fått din kod inom 48 timmar, skicka återigen ett likadant mail till samma e-postadress.

Mycket nöje!

Annons
Annons