Centerpartiet: Dags att omvärdera utbildningskraven

Centerpartiet har under helgen haft sina kommundagar och har där lagt fram en rad förslag på hur man ska komma till rätta med de ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Centerpartiet har under helgen haft sina kommundagar och har där lagt fram en rad förslag på hur man ska komma till rätta med de utmaningar som det svenska samhället står inför.

Ett av de mer framsynta förslagen är att nu anamma Arbetsförmedlingen definition av “högre utbildning” och jämställa universitetsexamina inom en rad olika områden med andra typer av eftergymnasiala studier. Dessutom planeras utbildningar vid landets naturbruksgymnasier även de jämställas med universitetsutbildningar, då dessa ger vad man inom Centerpartiet kallar “sunt bondförnuft” och man ser inom Centerpartiet att detta bör premieras i alla lägen. De två examina som är undantagna är läkarutbildningen samt juristutbildningen som fortfarande kommer att vara skyddade om Centerpartiet får bestämma.

Enligt våra källor så var det nära att även juristutbildningen blev jämställd med utbildningar på Naturbruksgymnasium eller Folkhögskola, men partistyrelsen ändrade sig efter att Annie Lööf kommit på att det kunde innebära problem för henne personligen efter 2018 då hennes riksdagskarriär kan vara över.

Klart är dock att kraven på socionomutbildning, eller jämförbar högskoleutbildning, för att arbeta på exempelvis socialkontor med känsliga ärenden, beträffande exempelvis barnutredningar, slopas.
annie-centernVår krönikör Bodil Meier-Jönsson skickade ett privat meddelande till redaktionen via Instagram som vi inte riktigt förstår poängen med, men vi tolkar det som att det finns en och annan inom Centern som faktiskt tror på Centerns politik även utan tillförsel av narkotikaklassade preparat. (Redaktionen kan gå i god för att Bodil inte använder sig av narkotika, med mindre att man narkotikaklassat parfymerade suddgummin.)

Vi får nog anledning att återkomma till det som beslutades på Centerns kommundagar då det är en hel del att smälta för människor som fortfarande kan räkna eller befinner sig i den här verkligheten.

 

Annons
Annons