Feministiskt Initiativ manar till bojkott av Ygeman

Feministiskt Initiativ (F!) gick på måndagen till våldsam attack mot inrikesminister Anders Ygeman via ett pressmeddelande, där man uppmanade till bojkott av honom om ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Feministiskt Initiativ (F!) gick på måndagen till våldsam attack mot inrikesminister Anders Ygeman via ett pressmeddelande, där man uppmanade till bojkott av honom om deras krav inte uppfylldes. I pressmeddelandet går bland annat att läsa följande:

Det är orimligt att en företrädare för regeringen tillåts att håna hälften av befolkningen på det vis som inrikesministern gör på daglig basis. Vi kan inte öppna en tidning, gå in på Facebook eller Twitter eller titta på nyheterna på TV utan att det slängs i ansiktet på oss oavbrutet.

Därefter följer en halvsida med okvädningsord över patriarkatets strukturella förtryck i Sverige, samt ett i sammanhanget svårbegripligt utfall mot Donald Trump, varefter man slutligen kommer fram till vad man är upprörda över:

Vi inom Feministiskt Initiativ kräver därför att Anders Ygeman omedelbart byter namn till Anders Ygehen som en försoningsgest mot Sveriges kvinnor, annars ämnar vi uppmana till bojkott av honom, så snart sportlovet är över. Kravet är inte förhandlingsbart och kommer ligga till grund för vårt beslut om huruvida vi ämnar ingå i regeringsunderlaget för en rödgrönrosa regering efter valet 2018 eller inte. För övrigt är det värt att upprepa det faktum att Donald Trump är en gris i människohamn.

Exakt hur man tänkt sig att bojkotten skulle genomföras framgår inte av pressmeddelandet, ej heller varför det kan vänta till efter sportlovet, men att man inte håller ”The Donald” särskilt högt råder det ingen tvekan om.

Det sistnämnda är F! och redaktionen på Aristofanes.se fullständigt överens om, vilket vi tycker är fint.

Annons
Annons