Polisens hetsjakt mot pojke framkallade panikångestattack.

Domarna på Umeå Tingsrätt verkar vara rejäla människor

Hur kommer det sig att nazistpolisen i Sverige kommer undan med vad som helst? Vi hör dagligen snyfthistorier om hur “fruktansvärda” förhållanden polisväsendet i ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Hur kommer det sig att nazistpolisen i Sverige kommer undan med vad som helst? Vi hör dagligen snyfthistorier om hur “fruktansvärda” förhållanden polisväsendet i Sverige har, när det egentligen är precis tvärt om – poliserna glider runt på räkmackor och mobbar utlänningar. Nu senast en somalisk traumatiserad pojk som blev så rädd, att han bet polisen.

Tingsrätten skriver såhär i sina domskäl:

“Han har själv och genom sin försvarare framfört att han fick panikångest vid det aktuella tillfället, att han inte förstod vad poliserna sa till honom, att han inte kunde tänka klart, att han kände sig omotiverat och orättvist behandlad och att han hade dåliga erfarenheter från poliser i andra länder.”

Tingsrätten slår fast att det, objektivt sett, är bevisat att 19-åringen har gjort sig skyldig till de gärningar som han åtalats för.

Tingsrätten skriver även:

“Han har beskrivit en vansklig flykt från Somalia med traumatiska händelser på vägen där han bland annat som sextonåring fängslats i nio månader på grund av att han saknat pass… Han har bevittnat våld och själv varit utsatt för våld både inom och utom familjen. Han har en psykisk ohälsa, en innehållslös vardag och problematiska alkoholvanor.”

Mannen har åberopat ett läkarintyg där det framgår att han har sökt psykiatrisk hjälp och remitterats till utredning och behandling av posttraumatiskt stressyndrom.

Sån tur att Sverige har några få vettiga människor kvar som friade den lille pojken.

Jag har skrivit till Umeås tingsrätt att jag önskar adoptera honom.

Annons
Annons