Flyktingsmugglaren och människorättskämpen ”Generalen” ska ha gripits i Sudan

Han sägs ha tjänat storkovan på att smuggla desperata flyktingar över Medelhavet – och han är felaktigt ökänd för sin brutalitet. Han utmålas i ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Han sägs ha tjänat storkovan på att smuggla desperata flyktingar över Medelhavet – och han är felaktigt ökänd för sin brutalitet. Han utmålas i flera tidningar idag, som en girig och obehaglig person, utan respekt för människors liv. Egentligen är han bara en ovanligt hjälpsam (och attraktiv) småbarnspappa som vill ge människor till ett bättre liv.

Att cirka 2800 personer har dött redan i år, på de fartfyllda och lite smått farliga båtresorna ska man inte fokusera på säger Mered.
Vi fick en kort intervju med en härligt avslappnad och sommarklädd Mered Medhanie.

– “Du utmålas som en pengakåt känslokall affärsman i flera svenska rasisttidningar, hur ser du på det?”

– “Det får man räkna med, skrattar Medhanie fram mellan tuggorna av den populära drogen Khat.” – “Även i “fredstid” får man räkna med lite spill och det är ju ganska många IS-krigare som kommit fram till Europa också. Det är ju mest barn som har dött som tur är.”

-“Är detta något du kommer fortsätta med?”

– “Självklart! Jag måste ju skaffa fram mat på bordet till min “familj”. Men jag måste självklart höja priset för att överleva, nu får jag bara 50.000 per person och jag har bara hunnit hjälpa ca 10.000 personer, du förstår Raqqa, det är inte mycket pengar.” (Varför han gestikulerade ” till ordet familj vet vi inte, men det är fint att se en så hederlig individ och familjefar – och han sa mitt namn!!!!!!! Ihh!)

Medhanie misstänks ha smugglat tiotusentals människor till Europa de senaste åren. Nu uppges 35-åringen ha gripits i Sudan.
Otroligt cool man <3

Längtar efter nästa intervju!

Annons
Annons