Säkerheten höjs efter de påstådda “övergreppen” på festivaler

Det blev osedvanligt stor debatt efter festivalerna förra sommaren, framför allt ungdomsfestivalen ”We are Sthlm”. Anledningen till att det blåstes upp i orimligt stora ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det blev osedvanligt stor debatt efter festivalerna förra sommaren, framför allt ungdomsfestivalen ”We are Sthlm”. Anledningen till att det blåstes upp i orimligt stora och nästintill bibliska proportioner var för att sprida hat och spä på utanförskap och rasism.

Självklart skedde inte de påstådda övergreppen, i alla fall inte av ensamkommande flyktingbarn och invandrare. Men en och annan vit gris har nog tafsat loss i publikhavet.

Polisen visar i en “stor kartläggning” av övergrepp att det absolut vanligaste var en enskild gärningsman, 16–18 år. Gärningsmannen har tagit på flickornas bröst, rumpa eller skrev och varför det skulle vara så hemskt förstår jag inte. Det är väl snarare önskvärt?

Vi i F! vill föra in feministiska, antirasistiska perspektiv i den politiska debatten och motarbetas på daglig basis och inte minst av polisväsendet. Polis, polis, potatisgris jobbar aktivt för att smutskasta invandrare och asylisar, genom att läcka den här typen av rasistsmörja till pressen. Skamligt men framförallt väldigt ledsamt.

Det är allmänt känt att den grupp människor som blivit utpekade som tafsare och våldtäktsmän är de som håller kvinnan högst och visar respekt. Det känns fruktansvärt att fokus flyttas från det verkliga problemet – vita, medelålders äckelgrisar.

Annons
Annons