Sverige går åt rätt håll!

Lagar är mer att ses som förslag än faktiska regler...

Muslimska bönerum införs på en skola i Lessebo. Högstadieskolan Bikupan i Lessebo har infört ett efterlängtat bönerum för de muslimska eleverna – trots att ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Muslimska bönerum införs på en skola i Lessebo. Högstadieskolan Bikupan i Lessebo har infört ett efterlängtat bönerum för de muslimska eleverna – trots att lagen är emot religiösa inslag på svenska skolor.

Skolan tycker det är en självklarhet. Däremot får man absolut inte fira skolavslutningen på traditionellt vis, i kyrkan. Amen till det!

– “De måste få känna att de ska få utöva sin religion i Sverige, säger Veronica Wilhelmsen, som är lärare för den internationella klassen på skolan, till Sveriges Radio P4 Kronoberg.”

Enligt skolverket ska skolan inte innehålla några religiösa inslag överhuvudtaget. Anledningen är att elever inte ska behöva få någon religiös påverkan när de är i skolan. Det är bra, så länge det inte inkluderar den muslimska tron. Jag ser helst att man inför detta på alla svenska grundskolor då det är bra för integrationen.

Jag tycker det är lika viktigt att vi skattebetalare finansierar både byggnation av moskéer som bönerum i skolan. Jag vill helst att vi inför ett muslimskt bönerum på alla sjukhus och tar bort vår svenska griskyrka som envisas med att ta upp plats där.

Det bästa vore om allt svenskt elimineras på offentliga platser och att den muslimska tron får ta plats. Vi är ändå på väg att bli fler muslimer än protestanter så det är en rimlig utveckling.

Jag är på väg ner till Lessebo för att visa mitt stöd. Med det vitsiga plakatet “muslimer äter gris” känner jag mig både rolig och stödjande.

Love – en upprymd Raché <3

Annons
Annons