Feministisk inrikespolitik i praktiken?

Prisb

Vår vördade rikspolischef, Dan Eliasson, har just dragit igång en helt lysande kampanj för att freda våra kvinnor mot tafsning. Den smått briljanta planen ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Vår vördade rikspolischef, Dan Eliasson, har just dragit igång en helt lysande kampanj för att freda våra kvinnor mot tafsning.

Den smått briljanta planen är att kvinnor som inte vill bli tafsade på ska kunna markera detta med ett armband som säger “POLIS AVSPÄRRAT #tafsainte”.

 

Aristofanes frågade en källa med insyn i arbetet i rikspolischefens stab, hjärnorna bakom kampanjen, om detta var det bästa de kunde komma på?

Ja. Det här är feministisk inrikespolitik i praktiken. Vi måste berätta för de här killarna att det inte är okej att tafsa.

Ni funderade inte på att faktiskt beivra sexuella ofredanden genom att låsa in förbrytarna och ge dem kännbara straff?

Nej, det kändes liksom inte aktuellt. Dels är sexuella ofredanden inte direkt något som är lätt att generera poäng i vår interna pinnjakt. Dessutom vet man ju inte vad de här männen har gått igenom för trauman tidigare i sitt liv. Det är samhällets fel att män tafsar, det kan man ju liksom inte skylla de enskilda individerna för.

Ni ser inte någon risk att de kvinnor som av rent estetiska skäl eller som missat kampanjen skulle kunna ses som sk “lovligt byte” av gärningsmän och domstolar?

Inga kommentarer!

Dan Eliasson har också ett råd till killar som tar på tjejer mot deras vilja:
– Vem vill bli ihågkommen som killen som tafsar? Tänk efter grabbar, för guds skull!

Aristofanes har ett råd till Dan Eliasson. Avgå!

Annons
Annons