Feministisk utrikespolitik i full blom

Sverige har tagit plats i FN:s säkerhetsråd.  Det är en seger för den sk “feministiska utrikespolitiken”  och kulmen av det svensk utrikespolitik har syftat ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Sverige har tagit plats i FN:s säkerhetsråd.  Det är en seger för den sk “feministiska utrikespolitiken”  och kulmen av det svensk utrikespolitik har syftat till sen valet 2014.

En taleshen för utrikesdepartementet kommenterar den svenska triumfen, där vi bräddade Nederländerna och Italien och tog en plats i FN:s säkerhetsråd så här:

Det här är en seger för hela UD. Du fattar inte hur många av oss som kommer få schyssta jobb och bostäder på Manhattan.

Så du menar att alla mutor till diktaturer och allt krypande för förtryck har egentligen bara syftat till att ni ska få glassiga jobb New York?

Nej, det har givetvis inte varit det enda syftet. Vi har ju också haft ett övergripande direktiv att utrikesminister Margot Wallström ska få en schysst reträttpost så att partiet kan exportera henne från svensk politik.

Så, vad kommer medlemskapet i FN:s säkerhetsråd innebära föra Sverige rent konkret? Kommer vi komma implementera och sprida den svenska utrikes- och säkerhetspolitiska doktrinen, dvs Big Stick-ideology men precis tvärtom, även inom FN:s säkerhetsråd?

Vår målsättning är att det är ett löfte att vi kommer lobba för att alla länder ska vara snälla mot varandra. De som är dumma mot sina grannländer behöver bara mer bistånd från oss rika i Väst för att lösa alla problem. Ger vi bara tillräckligt med bistånd till de som känner stater och folk som känner sig försmådda eller ogillar en annan religion så är allt lugnt.

Vi på Aristofanes ser med tillförsikt fram emot vad Sverige kommer åstadkomma med en feministisk utrikespolitik. Nästan så vi kommer plocka fram popcorn.

Annons
Annons