16 barnmorskor säger upp sig i Helsingborg – vill kunna ta rökpauser även under förlossningar

Barnmorskorna i HBG vill ha fler rökpauser.

Barnmorskornas “hektiska” scheman har under många år varit omdiskuterade. I centrum för tvisten mellan barnmorskorna och sjukhusledningen, står “tiden för återhämtning efter nattskift” men ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Barnmorskornas “hektiska” scheman har under många år varit omdiskuterade. I centrum för tvisten mellan barnmorskorna och sjukhusledningen, står “tiden för återhämtning efter nattskift” men egentligen är det bara att alla barnmorskor vill kunna gå ut och röka var femte minut. Vilket ju kan bli svårt under en pågående förlossning.

Under torsdagen var barnmorskorna i Helsingborg kallade till ett möte, där de lipade ut om sitt missnöje. När ledningen än en gång sade nej till rökpaus var femte minut, och till en veckas återhämtning efter varje avslutad förlossning – lämnade 16 barnmorskor in sina avskedsansökningar i protest.

– “Det är sorgligt och bedrövligt att de inte kan se mer till sin personal. Nu orkar vi inte mer. Det är brist på barnmorskor. Detta kommer att bli en regional katastrof, säger gnällmorskan Ewy Eliasson, som arbetat på förlossningen i Helsingborg i 29 år.”

Alltid detta gnäll varenda jävla år. Sluta lipa och börja sköta ert jobb. Nu har jag inte barn själv, men alltså allvarligt talat? Hur jobbigt kan det vara. Ut med ungen och låt barnmorskan gå ut och röka.

/Rakel

Annons
Annons