Nu sänks intagningskravet till läkarlinjen!

Framtidens läkarutbildning?

I veckan gick polisen ut och berättade att man sänker intagningskravet för poliser. På en niogradig skala för bla slutledningsförmåga ska man förut ha ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

I veckan gick polisen ut och berättade att man sänker intagningskravet för poliser. På en niogradig skala för bla slutledningsförmåga ska man förut ha kunnat komma in om man fått 4 eller högre, nu är kravet 3 eller högre. Detta för att man vill spegla samhällets men framförallt Dan Eliassons intelligens (Sic!).

Nu sänks också läkarlinjens krav. Förutom att man kommer kvotera in varannan utrikesfödd person helt utan betyg, kommer man också helt kunna hoppa över läkarlinjen och AT-tjänst om man har följande yrkeserfarenhet;

  • För att komma in direkt som ST-läkare inom ortopedi krävs att man jobbat minst 6 månader som styckare på Scan.
  • Vill du bli kirurg kan du direkt hoppa på din ST-tjänst om du jobbat minst 6 månader på kebab- eller gyrosrestaurang – med vana att karva kött.
  • För en ST-tjänst som Allmänläkare krävs egentligen bara att du vet hur man googlar och för ST-tjänst inom gynekologi att du varit sexuellt aktiv.

Detta innebär att Sverige kommit ett steg närmare att spegla varje arbetsplats med samhället. Det är stort! Vi har sökt ledningen för socialstyrelsen som ligger bakom beslutet för en kommentar, men hela ledningen satt i värdegrundsmöte och kunde inte komma ifrån.

Annons
Annons