Polisen får nya förstärkningsvapen mot kravaller

Polisen får nya förstärkningsvapen för att hantera kravallerna i förorten.

Efter kravallerna i Valsätra (Uppsala) då en man brann inne och brandkåren inte kunde komma på plats för att rädda hans liv så ska ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter kravallerna i Valsätra (Uppsala) då en man brann inne och brandkåren inte kunde komma på plats för att rädda hans liv så ska polisen få nya förstärkningsvapen för att hantera kravaller.

Den tragiska händelsen då en man brann inne är något som vi beklagar djupt. Det är oförsvarligt att räddningstjänsten inte får en möjlighet att göra vad de kan på grund av kravaller från kriminella element som angriper räddningsfordon.

Som svar på denna tragiska händelse lanserar nu Polismyndigheten, på den prisbelönte rikspolischefen Dan Eliassons initiativ, en ny form av förstärkningsvapen för den svenska polisen vid kravaller. Då det uppenbarligen inte har räckt till med att enbart bjuda på kaffe så skall gärningsmännen nu även få en gratis kaffemugg på köpet. Budskapet på muggen kommer vara rakt och tydligt med ett formspråk som inte stör budskapet. #KRAVALLAINTE-muggarna beräknas vara de poliser som arbetar i yttre tjänst tillhanda redan i slutet på veckan.

Aristofanes fick några kommentarer från upphovsmännen bakom kampanjen. Rikspolischefen, vältalig som alltid, var tydlig i sin kommentar.

Det här är ett lyft för hela vår polisiära verksamhet. Det är killar från trasiga miljöer. Vem vet vad de har gått igenom i sina liv? Hur många gånger har de haft en kaffekopp som de kan kalla sin egen? Det här kommer verkligen att göra skillnad!

Justitieminister Morgan Johansson kommenterar hela insatsen så här.

Rikspolischefen har hela regeringens fulla stöd i den här kampanjen. Dan (Eliasson) går verkligen att lita på när det gäller att leverera resultat. Den här nya kampanjen visar verkligen att vi i regeringen och polisen tar situationen på allvar.

Vi lyckades även få en kommentar från en av de poliser som ska tvingas dela ut kaffemuggarna.

Vi ska göra vad sa du? Förstärkningsvapen? Det är nog dags att jag börjar fundera på ett karriärbyte.

Aristofanes har lyckats komma över ett parti av de brottsbekämpande kaffemuggarna och det kommer snart att gå att beställa dem även som laglydig medborgare. Vi återkommer med mer info kring hur du köper kaffemuggarna.

Annons
Annons