Mona Sahlin gör comeback som minister

Mona Sahlin gör comeback som gymnasie- och kunskapslyftsminister.

Efter gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic körde rattfull i förra veckan så letar socialdemokraterna med ljus och lykta efter någon kvinna som kan fylla ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic körde rattfull i förra veckan så letar socialdemokraterna med ljus och lykta efter någon kvinna som kan fylla vakansen.

En källa nära statsrådsberedning berättar för Aristofanes att Stefan Löfvens val fallit på att låta Mona Sahlin göra en ny comeback.

Posten som gymnasie- och kunskapslyftsminister passar Mona extra bra eftersom hennes senaste utbildning utanför partiet var på just gymnasiet. Stefan inser också att partiet måste toppa laget inför den intensiva valrörelse som vi förväntar inför valet 2018. Vem är bättre lämpad än Mona? Hon har den rutin som krävs.

Finns det inte en risk att Mona Sahlins tidigare “affärer” kommer påverka allmänhetens förtroende för henne och regeringen?

Vi har gjort den samlade bedömningen att allmänheten har kort minne. Glöm inte att Mona är en fajter som är van att hantera pressen. Det här kommer bli det lyft och den nystart Partiet behöver.

Vi på Aristofanes gratulerar Mona Sahlin till comebacken och ser fram emot att följa hennes arbete. Det kommer bli jättebra.

Annons
Annons