Tusentals irakier tvingas fly från Sverige

Flera tusen irakier har tvingats återvända hem till Irak i år. Siffrorna har ökat dramatiskt jämfört med förra året. Det är alltså framtida skattebetalare ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Flera tusen irakier har tvingats återvända hem till Irak i år. Siffrorna har ökat dramatiskt jämfört med förra året.

Det är alltså framtida skattebetalare och pensionsräddare det fascistiska Sverige behandlat så dåligt att de tvingas fly hem igen.

– Jag hörde att Sverige är jättebra för barnfamiljer, och att det var lätt att få asyl här. Men när jag landade blev jag chockad. Det var helt tvärtom. Lag efter lag förändrades och gjorde det svårare för mig, och till slut gav jag upp. Det fanns heller ingen moské i vårt temporära boende och jag såg oanständiga vita kvinnor på gatorna, säger en stilig, vältalig och charmig Sudat Alwandaui som nu flyttat hem till sin fru och sina tre barn i norra Irak.

Hittills handlar det om 2 600 personer, självklart flest män, vilket är en dramatisk ökning jämfört med 177 under motsvarande period i fjol.

Långa väntetider är en bakgrundsfaktor, men också den nya tillfälliga lagstiftningen som endast ger tillfälliga uppehållstillstånd, tros ligga bakom ökningen.

– Man får även information om de nya tillfälliga lagstiftarna som gör svårt för att människor få uppehållstillstånd i Sverige. Även för de som får uppehållstillstånd blir det bara tillfälliga och inte permanenta, säger Kristina Rännar, processledare på Migrationsverket, till Ekot.

Bland irakierna är det ungefär 40 procent som får avslagsbeslut i dag.

Bara hur sorgligt som helst att Sverige inte inser vidden av en massförlust av tusentals unga muslimska män. Tur att vi redan har cirka 10 % muslimer i Sverige, så allt hopp är inte ute.

Lovet- Raqqa

Annons
Annons