Karolinska institutet i sexistisk skandal!

Nu blossar en ännu värre skandal upp på KI. Sexism på det officiella instagramkontot.

”Var kan en hitta en intelligent postdok (forskare som har doktorerat, reds. anm) som är sexig på samma gång? Vi har två i vårt ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

”Var kan en hitta en intelligent postdok (forskare som har doktorerat, reds. anm) som är sexig på samma gång? Vi har två i vårt labb!”.

Så lyder den äckliga, sexistiska och vedervärdiga texten till en bild som publicerades på Karolinska institutets officiella Instagram-konto under helgen. Fotot föreställer två kvinnor som ser ut att dansa, och inlägget är märkt med taggen #sexydance.

Jag är märkbart upprörd och rent av vansinnig på de förmodade VITA JÄVLAR TILL MÄN som förnedrar och förminskar oss människor genom att skriva såhär. För vi är ta mig fan MÄNNISKOR. Inga jävla objekt.

Såhär svarar högerhäxan och den ofeministiska idioten till härva Camilla Magnusson, biträdande kommunikationsdirektör på Karolinska institutet. ; ”Vi förstår er kritik och håller med. Vårt konto lånas ut till medarbetare och studenter, och vi kommer i framtiden att informera att liknande bilder/texter inte är lämpliga att publicera.”

– Det är doktorander som lånat kontot för att visa upp sin verksamhet. Men den här typen av kommentarer får inte göras på KI:s konto. Det är synnerligen olämpligt. Vi behöver uppenbarligen förtydliga våra instruktioner.

Ja vad ska man säga. Bara tragiskt och genant att sånt här ens får hända. Det här är den värsta skandalen i Karolinska Institutets historia!

Mvh Raché

Annons
Annons