Rasistattack mot 22 årig syrisk flykting i Tyskland

Inte har den här lille pojken hängt runt med IS.

En fruktansvärd rasistattack mot 22 årig syrisk flykting i Tyskland. Aftonbladet spelar med i den rasistiska tyska retoriken. Följande går att läsa i dagens ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

En fruktansvärd rasistattack mot 22 årig syrisk flykting i Tyskland. Aftonbladet spelar med i den rasistiska tyska retoriken.

Följande går att läsa i dagens Aftonbladet:

“Terrormisstänkta 22-åringen jagas i Tyskland sedan i går.
Han är misstänkt för att ha planerat terrordåd.

Nu uppger tyska medier att han tränats i bombtillverkning av terrorgruppen IS.

Under lördagen genomförde tysk polis en stor insats i Chemnitz i östra delen av landet. Underättelseuppgifter hade avslöjat ett “allvarligt hot” om att ett bombattentat planerades.”

Nazisterna i Tyskland driver en hetsjakt mot Jabel Albakr. Han är uthängd med bild och namn i tyska medier och beskrivs som farlig. Man uppmanas vara försiktig då man ej vet vart han är. För att skrämma allmänheten ytterligare har man sagt att han tränats av IS och att man hittat högexplosiva ämnen i hans lägenhet under husrannsakan.

Den här typen av drev mot en helt vanlig kille är i min värld helt oacceptabel. Mediernas roll är inte att spä på rasism och utanförskap. Vårt verkliga problem är patriarkala strukturer och vita medelålders män. Inte oskyldiga människor som flytt för sina liv till andra länder.

Jag tänker åka till Tyskland imorgon och protestera mot nazismens fula tryne. Om någon vill hänga med möts vi på Arlanda imorgon bitti kl. 08.00.

// R-dawg

Annons
Annons