Dan Eliassons nya armband “#clownainte” är på väg ut till allmänheten.

Dan Eliasson känner sig kulturellt approprierad av den nya clowntrenden.

Under de senaste veckorna har de så kallade skräckclownerna, som skrämmer människor över hela världen, dykt upp i Sverige. Senast i natt dödshotades en ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Under de senaste veckorna har de så kallade skräckclownerna, som skrämmer människor över hela världen, dykt upp i Sverige.

Senast i natt dödshotades en kvinna i Mjölby av två knivbeväpnade personer utklädda i clowndräkter.

Nu går både polisen och inrikesminister Anders Ygeman ut och uppmanar skojarna att sluta skrämmas. Polisen går idag ut med kaffe och dialogpolis för att säkra en vikänsla. Enligt polisen handlar detta om utanförskap.

– Det finns absolut inget roligt i detta, säger Thomas Agnevik vid polisen i Region Väst till Aftonbladet.

– Clowner hör hemma på cirkus och i SD, hävdar Ygeman.

Dan Eliasson är iallafall väldigt bestämd med att armbanden med texten “clowna inte” kommer att få stopp på skräckclownerna. I en exklusiv intervju med Aristofanes egen clown Rakel de Biehl, berättar Eliasson om tanken bakom armbanden:

“Eftersom våldtäkterna i princip har slutat helt efter det första “tafsa inte” armbandet är vi säkra på att uppföljaren “clowna inte” kommer bli en succé. Vi finansierar detta med pengar som vi tar från äldreomsorgen och sjukvården. Det rör sig endast om 3 miljarder kronor för att få den rätta touchen på armbanden.”

Anonyma källor som Aristofanes har talat med säger dock att det finns fler saker som ligger bakom Dan Eliassons nya riktlinjer:

“Dan Eliasson känner sig kulturellt approprierad av de här människorna som springer runt i clowndräkter. Han har tagit väldigt illa vid sig. Därför har han beslutat sig för att polisen skall ta problemet på största allvar.”

Tack till vårt svenska rättsväsende som bjuder på kaffe och armband. Nu kommer säkert clownerna att sluta härja, precis som våldtäktsmännen slutade våldta.

Annons
Annons