Julspecial med Rakel – ställ in julfirandet i Sverige!

Av hänsyn till alla nysvenskar i Sverige tycker jag att vi ställer in julfirandet. Det känns otidsenligt att som en modern svensk världsmedborgare fira ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Av hänsyn till alla nysvenskar i Sverige tycker jag att vi ställer in julfirandet. Det känns otidsenligt att som en modern svensk världsmedborgare fira jul. Det passar inte in i vårt samhälle längre (inte midsommar heller för den delen).

Som världsmedborgare kan vi inte hålla på med svenska traditioner. Det hör ju vem som helst. Det vi däremot ska fokusera på är hur vi bättre kan anpassa oss till de nyanlända. Vi anpassar oss bra redan nu men vi måste göra det betydligt bättre. Vi måste tvätta bort det sista av svenskheten en gång för alla.

Mitt förslag är att vi helt enkelt stryker ett streck över julen. Bort med den äckliga vita grisen, även kallad jultomten. Bort med den vita gröten och den vita snön. Vi lämnar det blankt och låter dom nyanlända skapa fritt i det utrymme som blir kvar av det vi en gång kallade jul. Själv är jag nöjd om det enda vita som finns kvar är att jag kan krita mitt röpang på krogen.

Vad säger ni? Vi börjar med julen. Sen under 2017 tar vi bort alla traditioner och högtider som är kvar? Jag är game. Lika bra att börja nu, det är en naturlig utveckling av Sverige varesig ni vill eller inte.

Love Raqqa malaka
—————
Resten av oss på Aristofanes-redaktionen ställer oss inte bakom denna artikel. Vi är till skillnad från Rakel också medvetna om att det fortfarande är oktober.

Annons
Annons