Anna Odell erkänner: ”Dan Eliasson är en konstinstallation”

Enligt Aristofanes källa har nyheten slagit ner som en bomb på inrikesministeriet, där Anders Ygeman suttit i krismöte med staben hela natten för att ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Enligt Aristofanes källa har nyheten slagit ner som en bomb på inrikesministeriet, där Anders Ygeman suttit i krismöte med staben hela natten för att ta fram en plan för att hantera det hela.

Risken är dock uppenbar att skadan redan är skedd, då Alice Bah Kunke har kallat till presskonferens på fredag eftermiddag, tillsammans med huvudpersonerna ifråga, vilket knappast lär bättra på Statsminister Stefan Löfvens helg. Denne hade redan planer på att ta sig en stadig grogg efter det att ”The President, former known as The Donald” givit ett smakprov på vilken roll Sverige kommer att ha framöver, genom att ringa Danmarks Statsminister, men inte honom.

Det är en märkbart nöjd kulturminister som svarar när Aristofanes utsände når henne på torsdagskvällen.

”Ja, det stämmer att Anna Odell står bakom konstinstallationen Dan Eliasson. Det tog litet kreativt arbete för att få fakturorna förbi riksrevisionen obemärkt, men inte ens de kunde föreställa sig att den där bolivianska flöjtorkestern vi påstod oss anlita för personalfesterna på departementet under perioden ifråga i verkligheten var Odells konsultarvode.”

Hur menar du nu?

”Ja, alltså Odell hade tydligen en skuld till dem för ”utförda importtjänster” vilken vi gick in och reglerade åt henne. Win-win åt alla håll, då hon slapp egenavgifter och skatt och minskade hotbilden mot sin egen person.”

Så, du menar alltså att Eliasson spelat inkompetent och dryg hela denna tiden utifrån Odells regi?

”Nja, inte helt. Alltså, mannen är ett fullblodsnöt även utan regi, men vi fick honom att ta tillvara på och accentuera vissa skeenden som normalt sett flugit honom över huvudet fullständigt. Som hans medkänsla med mördaren vid knivmordet i Mölndal. Mannen kan ju inte ens stava till ”trauma” på egen hand. Än mindre förklara innebörden av ordet.”

Bah Kunke berättar vidare att detta inte är en enskild insats, utan att man från Kulturdepartementets sida även haft ett finger med i Fredrik Önnevalls televiserade människosmuggling, som från början var tänkt som ett traffickingupplägg, men där Önnevall fick nej på att ”göra en Hollender” av Odell, varför denne i slutändan nöjde sig med människosmugglingstemat.

Aristofanes har sökt Anna Odell för en kommentar, men efter att ha tvingats genomlida fyrtio minuters mänskligt jamande i telefonen, gav vi upp.

Annons
Annons