F! mot viss rasism

I helgen höll mitt parti (Feministiskt Initiativ) ett medlemsmöte för mörkhyade i Rinkeby, för att lyfta fram att hudfärg spelar roll i det svenska ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

I helgen höll mitt parti (Feministiskt Initiativ) ett medlemsmöte för mörkhyade i Rinkeby, för att lyfta fram att hudfärg spelar roll i det svenska samhället vad gäller fördelningen av makt och resurser. Vi anser att vita människor i grunden alltid är rasistiska, privilegierade och allmänt äckliga.

Vi tror att människors framgång och lycka är knuten till hudfärg. Mörkare människor får inte lika ofta jobb och lyfts inte fram på samma sätt som ljusrosa schwein. Detta är fråga jag och F! verkligen brinner för då vi till och med ser oss själva som mindre värda för att vi är vita. Vi vet om att vi är onda pga vår vithet. Det ligger i vår natur.

På mötet pratade vi om problematiken kring att allt praktiskt gällande asylanter skjuts bort från de ansvariga politikerna till individerna att lösa efter bästa förmåga. Som vi ser det bör man aldrig lägga ansvar på någon som sökt/söker asyl. Det är provocerande och rasistiskt. Det är inte så att vi säger att asylsökande inte klarar av att söka jobb och bostad själva. Vi vet att deras iq ligger och susar runt 70 och då klarar man sånt. Det vi säger är att de inte ska behöva lägga energi på sånt. Vi vill att alla politiker tar sitt ansvar där.

Detta är självklart en komplex fråga som är svår att greppa. Vi förväntar oss inte att övriga partier ska vara lika klarsynta som oss i F!
Vi sträcker därför ut en hjälpande hand till alla partier i Sverige (förutom till SD för dom är odemokratiska) och vill bjuda in till möte i Rinkeby. Vi ser helst att så få vita som möjligt kommer och vi undanber oss besök från husblattar som Hanif Bali.

Dagordningen för vårt nästa möte är följande.

  • genomgång av hudfärg på deltagarna. vita kommer att sållas bort
  • diskussion hurvida man bör lagstifta om ett hundraprocentigt ansvarsbefriande för alla asylsökande
  • mötet avslutas med frigörande dans

Kan du inte komma? Då kan du donera pengar till vår insamling mot rasism. Alla pengar går oavkortat till F!:s stödprogram för återvändande IS-soldater.

Annons
Annons