Rasism från Regeringen och DN

För bara några dagar sedan, närmare bestämt den 13 december 2016, skickades ett specialchartrat plan från Sverige med elva afghaner till Kabuls flygplats. Avvisningen ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

För bara några dagar sedan, närmare bestämt den 13 december 2016, skickades ett specialchartrat plan från Sverige med elva afghaner till Kabuls flygplats.

Avvisningen från svensk mark skedde med tvång och brutalt övervåld i form av att man sagt till grabbarna att gå till flygplanet. De afghanska killarna ville inte skickas till ett land som av UD bedöms som så farligt att man avråder svenskar från att resa dit. Några sa att de var rädda att dödas och att de mycket hellre vill stanna i ett land fyllt av otrogna kristna och lössläppta kvinnor som inte vet att skyla sina kroppar ordentligt. De skulle till och med kunna tänka sig att bo utanför Stockholms innerstad.

Sveriges migrationsnazist Morgan Johansson beskriver det som ett ”etiskt dilemma” att Sverige de närmaste åren tänker skicka ett tjugotal unga människor till ett krigshärjat land. Ändå genomför han det som många i Sverige ser som ett fruktansvärt svek, skickar tillbaka afghaner.

Tvångsavvisningen markerar början på ett helvete – som DN idag väljer att rapportera om som “ett samarbete mellan Sveriges och Afghanistans regering”.

Det som DN (dagens nazisttidning) också vill låta oss tro är att dessa tusentals unga afghanska killar som sökt fristad i Sverige ska få ett värdigt mottagande väl tillbaka i Kabul. För så sägs det i avtalet.

Flera människorättsorganisationer tvivlar på att det kommer att bli så. Svenska Afghanistankommittén i samarbete med min organisation, “Raqqa malaka”, vädjar till regeringen: skicka inte killarna till Kabul.

Sverige behöver arbetskraftsinvandring. Vi behöver också pensionsräddare! Framförallt behöver vi öppna våra hjärtan

Annons
Annons