Byt ut kvinnoförminskande ord

Att vi feminister använder oss utav benämningar som “patriarkala strukturer” i tid och otid är att förminska det kvinnliga könet. Om vi istället skulle ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Att vi feminister använder oss utav benämningar som “patriarkala strukturer” i tid och otid är att förminska det kvinnliga könet.

Om vi istället skulle byta ut patriarkala strukturer mot heniala strukturer då skulle män fylla de “patriarkala strukturerna” med andra värden och då skulle det i slutändan bli lika könlöst och rätt som en hemafrodit är manlig.

Andra namn som känns uttjatade är Bangkok. Det borde bytas ut till Banggina tills det är nollat och då kan vi byta till Ginekok.

Vi måste våga prata om härskartekniker och manliga strukturer. Vi måste ta krafttag mot ondskan i världen dvs män och manliga påhitt. Jag antar att ni alla ska dansa runt en gran på stock med pungkulor som pynt i jul? Känns det verkligen rätt för er?

Själv ska jag skriva en ordlista med alla kvinnoförminskande namn och byta ut dessa mot mer passande. Jag börjar med ovan nämnda. Har redan varit i kontakt med Thailands ambassad angående Banggina. Jag skickade med två lättfattade bilder så att de lättare kan ta ställning. Sen har jag gjort ett stort bröst i Papier maché som jag ska ha istället för gran. Har gjort en kollektion av pappvaginor och hängt upp också.

Skål era jävlar

Annons
Annons